Έχω παθολογικό άγχος, πανικούς και παθολογικές αμφιβολίες. Τι να κάνω;


συχνές ερωτήσεις για το άγχος τους πανικούς και της αμφιβολίες
FAQ


FAQ : Συχνές ερωτήσεις :

 Έχω παθολογικό άγχος, πανικούς και παθολογικές αμφιβολίες. Τι να κάνω;









Το άγχος και οι αμφιβολίες είναι συνηθισμένα ανθρώπινα συναισθήματα, που όταν βγαίνουν από από ένα, γνωστό σε εμάς, μέτρο από χρήσιμα γίνονται άχρηστα και βλαβερά. Η παρερμηνεία που τους κάνουμε, (επειδή είναι άγνωστα), και η έμπρακτη προσπάθειά μας να προστατευτούμε (από το άγνωστο και ως εκ τούτου επικίνδυνο) βοηθά στην συντήρησή τους.
Είμαστε όλοι προικισμένοι από την φύση με την ικανότητα να εξαλείφουμε ή να ελέγχουμε καλύτερα αυτά τα συναισθήματα. Στο κάτω κάτω, δεν κινδυνεύουμε από αυτά. Από την απελπισία της οριστικής ήττας (από αυτά) κινδυνεύουμε. Η μαθησιακή διαδικασία εκπαίδευσης στην ορθολογικότερη και αποτελεσματικότερη αλλαγή και διαχείριση των παθολογικών συναισθημάτων (συμπτωμάτων) λέγεται θεραπεία συμπεριφοράς των διαταραχών άγχους.
Όπως όλες οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες, έτσι κι’αυτή, θέλει σύστημα (1 ώρα την ημέρα δουλειά από εσένα για εσένα με αγάπη εσύ). Τα γρήγορα αποτελέσματα σε ξεπληρώνουν για αυτή την αλλαγή στη ζωή σου.
Η συμβουλή μου είναι να ενημερωθείς για τις υπάρχουσες βοήθειες που σου προσφέρονται (όπως η Μονάδα θεραπείας συμπεριφοράς του ΕΚΕΨΥΕ) και να δώσεις μια ευκαιρία σε ‘σένα.

Παράκελσος (1493-1541) Η διαφορά ανάμεσα στο φάρμακο και το δηλητήριο είναι η ποσότητα