Πασχαλιά Μυτσκίδου

Πασχαλιά Μυτσκίδου

Η Δρ. Πασχαλιά Μυτσκίδου σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία. Είναι Διδάκτορας Κλινικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.
Από το 1996 ασκεί ιδιωτικά το έργο του Ψυχολόγου ενώ είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας και μέλος του European Associaton for Behavioural and Cognitive Therapies, της Ελληνικής Εταιρείας και του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς, των Κλάδων Κλινικής και Θετικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας.
Με πολυετή θεραπευτική εμπειρία στην αντιμετώπιση των Αγχωδών Διαταραχών, υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθηνών ενώ εξακολουθεί να συνεργάζεται με τη Μονάδα Θεραπείας Συμπεριφοράς του ΚΨΥ, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) και το Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς όπου διδάσκει και ασκεί εποπτεία.
Το συγγραφικό της έργο αφορά κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους και άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά αναφορικά με την αποτελεσματικότητα της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας και το ρόλο των θετικών συναισθημάτων στην ψυχοθεραπεία. Το πρώτο ατομικό της έργο με τίτλο «Εγώ και οι άλλοι: Κοινωνικές δυσκολίες και φόβοι και η αντιμετώπισή τους» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Σιδέρη.

περισσότερα άρθρα