Τιτίκα Μητσοπούλου

 Τιτίκα Μητσοπούλου
 Τιτίκα ΜητσοπούλουΗ Τιτίκα Μητσοπούλου είναι Ψυχολόγος. Oλοκλήρωσε τις βασικές σπουδές της στο τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Παν/μιου Θεσσαλονίκης. Συνέχισε την εκπαίδευσή της στο τμήμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου έλαβε με άριστα το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Κοινωνική Ψυχιατρική και την Παιδοψυχιατρική. Σήμερα διεξάγει στην Ιατρική Σχολή του ιδίου Παν/μιου την διδακτορική της διατριβή με θέμα την κλινική διερεύνηση του θεραπευτικού αποτελέσματος δύο συνεδριών Θεραπείας Συμπεριφοράς στην Διαταραχή Πανικού και την Αγοραφοβία.

Η συνεργασία της με την Μονάδας Θεραπείας Συμπεριφοράς, του ΕΚΕΨΥΕ ξεκίνησε το 2000 όταν ως εθελόντρια ξεκίνησε την πρακτική της άσκηση και εκπαιδεύτηκε στην αποτελεσματική εφαρμογή των συμπεριφορικών παρεμβάσεων σε κλινικά περιστατικά. Από το 2002 παραμένει στη ΜΘΣ ως επιστημονικός συνεργάτης ασκώντας κλινικό, ερευνητικό, διδακτικό και εκπαιδευτικό έργο.

Από το 2006 εργάζεται ως ιδιώτης ψυχολόγος (αρ.αδ. 6860/02).   . Η επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνει και άλλες πολυετείς συνεργασίες με το Αιγινήτειο Παν/κό Νοσοκομείο, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, τον Πανελλήνιο Ψυχολογικό Σύλλογο, την Ιατρική Σχολή του Παν/μιου Κρήτης, την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς και την Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συμμετέχει συστηματικά σε ανακοινώσεις σε συνέδρια, σε επιστημονικές δημοσιεύσεις, στην διδασκαλία μαθημάτων, στην εποπτεία ψυχολόγων και ψυχιάτρων, στην συγγραφή εκπαιδευτικού και κλινικού υλικού, καθώς και σε πλήθος ομιλιών για την ευαισθητοποίηση του κοινού.
Είναι μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου και της Ελληνικής Εταιρίας Έρευνας της Συμπεριφοράς.


περισσότερα άρθρα